keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Huppumalli hakusessa ...

Kelit ampaisivat heti täyteen vauhtiin jo 20.10 UTC lukuisten ontariolaisten vallattua bandin. Korkeista odotusarvoista huolimatta kelit pysyttelivät melko maltillisina – pari ”ihan kivaa” asemaa kuultiin auringonlaskun edetessä, mutta mitään käsien tärinää aiheuttavaa ei löydetty. Parhaimmat palat iltakeleiltä: WILB-1060 (joka kuultiin jo viime reissulla) ja WWBC-1510.

Jenkkejä kuului läpi yön ”coast to coast”. Aamulla aluksi itärannikkoa, sen jälkeen asemia WI-MI-OH –akselilla. Ei erityistä pistekeliä havaittu. Paras sieppaus oli WFOY-1240, muita päivän antimia olivat KWAD-920, WSBT-960, KBBO-980, WBEV-1430. Ja tulihan se KUAU-1570:kin nyt hienosti.

Kuten jo viimeksi hehkutimme, olemme pureutuneet täydellä tarmolla ja punaposkisella innostuksella pohtimaan dx-kuuntelun syvintä olemusta eritoten siltä kantilta, että ”dx-kuuntelu on terve harrastus”. Tätä väittämäähän viljeltiin viljalti kultaisilla 80- ja 90-luvuilla. Nyt kun kuuntelun pitkäaikaisvaikutukset ovat 2000-luvun myötä suorastaan karmaisevalla tavalla tulleet havaittaviksi, on ollut syytä pohtia syitä ja seurauksia – onko dx-kuuntelu todella terve harrastus?

Tietämämme mukaan tutkimuksemme on ainoa laatuaan ja professuurit on hakusessa. Tutkimuksen laajuuden takia ei edes kaikkia saavutettuja johtopäätöksiä ole mahdollista julkaista tässä yhteydessä, mutta asiasta kiinnostuneet voivat tilata lähes kolmetuhatsivuisen viiltävän analyysimme Mr. Ali Al-a-Garhialta osoitteesta P. O. Box 666, Caluula, Somalia. Hänet tavoittaa parhaiten lähettämällä viestin arvolähetyksen mukana Adenin lahdella seilaavalle alukselle. Hän pitää pientä lehtikioskia Caluulassa, mutta hoitaa päätoimisesti kolmatta konekivääriä paikallisella piraattialuksella.

Jotta kuitenkin saisitte jonkinlaisen käsityksen tutkimuksen tuloksista, olemme liittäneet tähän kolme kuvaa, jotka kertovat osaltaan karun totuuden. Kolme kuvaa kertoo ehkä jopa enemmän, kuin kolmetuhatsivuinen analyysimme. Jokainen voi itse tehdä näiden kuvien perusteella omat johtopäätöksensä siitä, onko dx-kuuntelu todella suositeltava ja ”terve harrastus”, jota voimme hyvillä mielin markkinoida nuorisolle, vai onko dx-kuuntelua levittävä toiminta ja koko harrastus leimattava turmiolliseksi tuomiopäivän keksinnöksi?


Kuva: Lurkin pojat viidennen kuuntelupäivän aamuna (vrt. webkameran kuva tulomatkalla!). Näillä naamoilla ei naisia enää saa, ja asematkin alkavat olla nykyisin jo aika tiukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti