sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Never play it again, SAM ...

Lurkkien ensimmäinen kuuntelupäivä oli täynnä eri tasoisia teknisiä töitä - hommia riitti itse kullekin oman kykynsä mukaan eli siis lähinnä Rollelle ... tai siis, Rollelle. Jo perinteeksi meidän pediksillä on muodostunut se, että Rolle pakertaa heti alkuun reilun 8-tuntisen työpäivän antennisplitterien ja muiden vuoden aikana QTH:ssa ilmenneiden teknisten ongelmien parissa, ja me muut luomme vähintään samaan tahtiin uusia ja jos mahdollista, entistä haastavampia teknisiä ongelmia Rollelle pähkittäväksi. Yleensä se on meille mahdollista ... Ja niin kävi tälläkin kertaa.

Sen jälkeen ja jopa samanaikaisesti tuskailtiin eritasoisten läppäri- yms. (henkilökohtaisten) ongelmien kanssa (ne joiden mielestä SAM –kuuntelumuoto Perseuksessa on hyvä juttu, voivat nyt riemukkaasti ”minä, minä, minä” vingahdellen hakea sen aasi-hatun vaatekomerostaan, laittaa sen päähänsä ja mennä parvekkeelle vilkuttelemaan ohikulkeville kukkahattutädeille).

Viiden Perseuksen voimin ei kuitenkaan ihan täysin asemien kuulemisilta voitu välttyä, vaikka tekniikan viimeisimmät saavutukset parhaansa mukaan heittelivätkin kapuloita rattaisiin. Ensimmäisen illan kelit alkoivat 2210 UTC suoraan järviltä huipentuen euforiseen pari minuuttiseen oregon-auringonlaskutöhäykseen 0030 UTC – varmoja identifioituja asemia on yksi, ehkä (Lurkin oman ATL:n (”Anonyymien Tallenne Luukuttajien”) pikaisesti kokoon kutsutussa hätäistunnossa olemme istumapaikkojen lisäksi pääsemässä yksimielisyyteen siitä, että asema on identifioitu, mutta aseman identiteetistä emme ole vielä päässeet keskustelemaan – tarkempia tietoja tulossa mahdollisesti myöhemmin).

Yöllä kelit makailivat enimmäkseen lattariosastolla ja lurkit unten mailla. Samoin oli aamulla kelien suhteen (VEN-CLM-PTR). Jenkkien vahvistuttua 08 UTC jälkeen jonkinlaista vetoa lähinnä järville (siis keleillä, ei meillä) ja myöhemmin iltapäivällä jonkun verran tunnistettavia asemia suunnasta WY/CO. Vaan eipä näistä keleistä isoa lukua Lurkkien historiaan kirjoiteta.

Päivän parhaimmistoa: 920-R Nueva Esparta,1170-XEUVA,1230-KYSM,1230-KRXK,1240-KRDO,1310-KFKA,1390-KRFO,1490-KGOS,1570-KPIO.

Niin, ja Twitterin käytöstä ollaan jouduttu tässä vaiheessa luopumaan, ainakin toistaiseksi, koska muun tekniikan ohella myös nettiyhteydet tökkivät sen verran rajusti, ettei sinne ole viestejä saatu lähtemään. Asiallisten kuuluvuustiedotteiden sijasta joudutte siis jatkossakin poimimaan vähäiset kuuntelullisesti relevantit asiat lukuisten pärinöiden seasta täältä blogspotista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti